15 maart Dag van de Leerplicht

Op donderdag 15 maart is de Landelijke Dag van de Leerplicht. Dat is een initiatief van leerplichtambtenaren uit Tiel en omgeving. Het is de negende keer dat het evenement plaats vindt, zo meldt de website StadTiel.
Dit jaar zullen leerplichtambtenaren zich vooral richten op het voortgezet onderwijs. Op de Landelijke Dag van de Leerplicht worden drie leerlingen van elke school benoemd tot 'superleerling'. Leerlingen die de titel superleerling ontvangen, krijgen een presentje van een leerplichtambtenaar of van de wethouder van Onderwijs.

Leerplichtambtenaren leggen dit jaar de focus op kinderen die het wel goed doen. De 'winnaars' op de Dag van de Leerplicht zijn dan ook leerlingen die nooit te laat komen zonder gegronde reden en een goede beroepshouding hebben.

Ook zijn zij respectvol tegenover leraren en klasgenoten. Het leerniveau van een student wordt buiten beschouwing gelaten.

Nationale Onderwijsgids

VorigeColumn ICdeeTjes en ict eindtermen in Vlaanderen
VolgendeNieuwe afspraken tegen schooluitval
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter