Nieuwe afspraken tegen schooluitval

Minister Van Bijsterveldt wil het aantal voortijdig schoolverlaters terugbrengen tot minder dan 25 000 per jaar in 2016. Om deze ambitieuze doelstelling te realiseren maakt zij vanaf vandaag nieuwe afspraken met scholen en gemeenten in het hele land.
Op het Scala vmbo in Breda gaf de minister vandaag hiertoe persoonlijk de aftrap. Met de Bredase onderwijswethouder Saskia Boelema en ROC voorzitter Rob Franken tekende zij een convenant om het aantal voortijdig schoolverlaters in de RMC-regio West-Brabant verder terug te brengen. West-Brabant is n van 39 RMC-regio's die de komende tijd een handtekening zet onder het nieuwe vsv-convenant voor de periode 2012-2015.

Nationale Onderwijsgids

Vorige15 maart Dag van de Leerplicht
VolgendeVerhalen vertellen met Jellycam
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter