Miniaturen en boekjes monument Verkade naar scholen

Burgemeester Peter Snijders reikt dinsdag 6 maart de eerste miniaturen van het oorlogsmonument van Kees Verkade uit aan de basisscholen in de gemeente Hardenberg. De leerlingen krijgen ook het boek Verlies, Verdriet, Verzet en Vrijheid van Roel Gritter over het monument. Alle leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente krijgen een exemplaar van het boek.
Kees Verkade heeft voor de gemeente Hardenberg een herdenkingsmonument gemaakt ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. De vier personen die verlies, verdriet, verzet en vrijheid uitbeelden zijn levensgroot. Het monument staat voorlopig op de rotonde Europaweg - Bruchterweg voordat het verhuist naar zijn definitieve plek bij het nieuwe gemeentehuis.

Op de sokkel van dit monument wordt de bronzen plaquette opgenomen die eerder bevestigd was aan de carillontoren bij het gemeentehuis. Op de plaquette zijn de namen te lezen van de slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog in Hardenberg. Verkade heeft 12 miniaturen van het monument gemaakt. Deze miniaturen zullen de komende jaren worden uitgeleend aan de basisscholen in de gemeente Hardenberg. De beelden rouleren, dus elke school komt aan de beurt.

Nationale Onderwijsgids

VorigeDrie studenten Brood en Banket ROC Nijmegen winnen bij vakwedstrijden
VolgendeGeen brain drain uit studentensteden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter