Stellingwerf College wint voorronde Op weg naar het Lagerhuis

Op maandag 6 februari vond in het gemeentehuis van Achtkarspelen in Buitenpost de provinciale voorronde van het VARA jongerendebatprogramma Op weg naar het Lagerhuis' plaats.
Zeven middelbare scholen uit Friesland streden om een plekje in de landelijke finale. Het Stellingwerf College uit Oosterwolde is de Friese winnaar geworden en zij zullen in het voorjaar strijden tegen de andere provincies in de landelijke finale in Amsterdam. De hoofdprijs is een uitgebreid bezoek aan het chte Lagerhuis in Londen.

De volgende scholen uit Friesland deden mee aan de competitie: Lauwerscollege Buitenpost, CSG Liudger Drachten (nr 4), OSG Singelland Drachten, OSG Piter Jelles Impulse Kollum, Bogerman Sneek (nr 3), Stellingwerf College Oosterwolde en RSG Magister Alvinus Sneek (nr 2).

De teams, bestaande uit tien leerlingen, namen het tegen elkaar op aan de hand van stellingen in drie debatrondes: het debat met vaste rollen, het debat met vrije rollen en het n-op-n debat met vaste rollen.

Door deel te nemen aan Op weg naar Het Lagerhuis' vormen jongeren zich een mening over maatschappelijke onderwerpen. Ze moeten hun standpunt onder woorden brengen en in het openbaar verdedigen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeScholieren kiezen Muammar Kaddafi Nieuwspersoon van 2011
VolgendeMbo leerlingen besluiten over project tegen alcoholmisbruik
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter