Bijna 3.000 leerlingen verdeeld over 75 scholen in Nederland hebben hun oordeel geveld: zij verkozen 'Muammar Kaddafi' tot Nieuwspersoon van 2011. Belangrijkste nieuwsgebeurtenis van 2011 is volgens de leerlingen de dood van Osama Bin Laden. 'App' bestempelden zij tot Nieuwswoord van het jaar. Dit is de uitkomst van de jaarlijkse Scholierenpeiling van Nieuws in de klas.

Nieuws in de klas stelde een jaaroverzicht op van 30 gebeurtenissen, 30 persoonlijkheden en 30 nieuwswoorden die in 2011 veelvuldig in het nieuws waren. Dit overzicht werd verspreid onder leerkrachten en docenten die het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van diensten van Nieuws in de klas. Zij stelden met hun leerlingen in de drie categorieën klassikaal een Top-3 samen. Op basis van alle inzendingen stelde Nieuws in de klas vervolgens de landelijke einduitslag vast. U vindt deze op: http://www.nieuwsindeklas.nl/voorpagina/nieuwsarchief/nieuwsbericht/?item_id=4277&title=PERSBERICHT+%2F%2F+Scholieren+kiezen%3A+Muammar+Kaddafi+Nieuwspersoon+van+2011+

VorigeRegiobijeenkomsten rond bestuursakkoord
VolgendeStellingwerf College wint voorronde Op weg naar het Lagerhuis
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter