Na het bericht dat de gemeente Groningen het openbaar onderwijs met een extra 11.5 miljoen euro tegemoet kwam, wil nu ook het bijzonder onderwijs in Groningen geld zien, zo meldt OOG TV.
In 2009, toen het openbaar onderwijs op eigen benen ging staan, moest het plotseling zelf de verantwoordelijkheid dragen voor het beheer van het geld van het Rijk. De gemeenteraad besloot daarop het openbaar onderwijs een bruidschat mee te geven om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij nader inzien was dit bedrag aan de lage kant.

Vorige week kwam de gemeente Groningen alsnog over de brug met een toereikend bedrag. Dit bedrag wordt gedeeltelijk gebruikt om het eigen vermogen van het openbaar onderwijs te versterken. Het bijzonder onderwijs heeft dit de afgelopen jaren op eigen kracht in stand proberen te houden, vaak met middelen die aan andere kostenposten besteed moesten worden, en daarom eist het bijzonder onderwijs dat ook zij tegemoet gekomen worden.

Nationale Onderwijsgids

VorigeEngelse docent wordt rapper
VolgendeScholen regio Arnhem dicht tijdens stakingen op 6 maart
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter