Engelse docent wordt rapper

Leraar Engels Mark Grist uit het Britse Petersborough is gestopt met lesgeven en heeft een opmerkelijke nieuwe carrire gekozen, zo meldt de Daily Mail.

De 30-jarige docent zal voortaan door het leven gaan als professioneel rapper. Grist kan de overstap maken doordat hij een zeventienjarige leerling overtuigend wist te verslaan in een zogeheten 'rap battle'. Een filmpje van de ritmische woordenstrijd trok op YouTube meer dan anderhalf miljoen kijkers.

Grist gebruikte rap om les te geven over pozie en kon zo zijn talenten aanscherpen. Hij wordt nu zoveel gevraagd voor optredens, dat hij geen tijd meer heeft om voor de klas te staan. Hij tourt door Groot-Brittanni met zijn groep de Dead Poets; een naam die verwijst naar de film The Dead Poets Society, waarin een leraar op ludieke wijze zijn leerlingen weet te enthousiasmeren voor pozie.

Grist zal beschikbaar blijven als invalkracht, maar wil zich nu volledig richten op een carrire in de muziek. Bekijk hier het filmpje van de 'rap battle' van Grist en de zeventienjarige MC Blizzard.

Nationale Onderwijsgids

VorigeProtest tegen aanleg brede scholen Delfzijl
VolgendeBijzonder onderwijs Groningen eist gelijke behandeling
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter