Klas experimenteert met Android tablets

Je hoort momenteel veel over scholen die experimenteren met de iPad. Maar hoe zit het nu met andere tablets en besturingssystemen? Basisschool Pancratius in Enkhuizen is dit schooljaar gestart met het Android Tablet project 1 op 1. Android is het besturingssysteem van Google, te vergelijken met de software van Windows of Apple. Elk kind en leerkracht van de groep heeft een tablet tot zijn beschikking met eigen e-mail, agenda en andere toepassingen. Het doel van het project is te onderzoeken welke onderwijskundige effecten, inhoudelijk en didactisch, plaatsvinden bij het gebruik van tablets in een 1 op 1 situatie. Louis Hilgers vroeg Eric Kleipool, voormalig leerkracht en nu bovenschools ict-coördinator, naar de beweegredenen voor en ervaringen met dit project.

Lees verder in het Kennisnet Dossier Laptops en Tablets

VorigeBurgerschap wat werkt
VolgendeDenk mee over nieuwe onderzoeks en ontwikkelprojecten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter