Eerste VM2 diplomas uitgereikt op Kandinsky College

De eerste zestien diploma's VM2 in Nijmegen zijn behaald door leerlingen van het Kandinsky college. De diploma's zijn op 16 februari 2012 uitgereikt.
Het gaat om diploma's voor Junior Kapper, Zorghulp, Administratief Medewerker en Medewerker Leisure Hospitality. Het is de eerste keer dat een vmbo-school in Nijmegen in samenwerking met het middelbaar beroepsonderwijs ROC Nijmegen diploma's uitreikt op mbo-niveau. Het resultaat is extra fraai vanwege het feit dat er nauwelijks leerlingen uitgevallen zijn. De leerlingen die het nu niet hebben gehaald gaan een diploma halen in juni.

VM2 is een samenwerkingsverband tussen voortgezet middelbaar beroepsonderwijs en middelbaar beroepsonderwijsop niveau 2. Binnen Nijmegen zijn de volgende scholen daarbij betrokken: Kandinsky College (locatie Hatertseweg), Montessori College, Mondial College en ROC Nijmegen. Leerlingen konden kiezen uit zeven opleidingen: Junior Kapper, Zorghulp, Verkoper Detailhandel, Administratief Medewerker, Medewerker Leisure Hospitality, Facilitair Medewerker, Gastheer/Gastvrouw (Horeca).

In de VM2-opzet wordt basisberoepsgerichte leerlingen de kans gegeven een diploma te behalen zonder van school te wisselen. VM2 wordt gezien als een middel om voortijdig schoolverlaten - dat vaak gekoppeld is aan het wisselen van school - terug te dringen. De gekozen werkwijze lijkt zich te gaan bewijzen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeRijksuniversiteit Groningen zoekt beste profielwerkstuk
VolgendeKanttekeningen bij wet Toetsing in het primair onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter