De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) spant zich net als vorig jaar in om het beste profielwerkstuk van scholieren uit havo 5 en vwo 6 te vinden, zo meldt de Groninger Internet Courant.
Vorig jaar had de jury de keus uit maar liefst 145 werkstukken, en dat leverde het gewenste resultaat op: de ontdekking van een aantal talentvolle, jonge onderzoekers. De winnaars, Renno Hokwerda uit Groningen en Aron Brouwer en Marthijn Wouters uit Alkmaar, konden een jaar lang gratis studeren omdat ze behalve een RUG-profielwerkstukprijs ook de KNAW Onderwijsprijs in de wacht sleepten.

Leerlingen dienen hun werkstukken voor 1 maart in te leveren om mee te dingen om de prijzen. Het Alfa-, Bta- en Gammasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen reikt de prijzen dit jaar voor de zevende keer uit. Elk van de steunpunten kent drie prijzen toe voor de beste profielwerkstukken op de verschillende wetenschapsgebieden. Tijdens een feestelijke uitreiking op 5 april zullen de scholieren hun onderzoek presenteren op een drukbezochte markt en worden de winnaars bekend gemaakt.

Nationale Onderwijsgids

VorigeStakingsactie schoonmakers kan niet langer duren
VolgendeEerste VM2 diplomas uitgereikt op Kandinsky College
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter