Topografie Nederland oefenen

Sonja Snoek heeft in samenwerking met leerkrachten en ouders van leerlingen in de basisschoolleeftijd de (blijvend gratis) website Topografie-Nederland gebouwd. Ze biedt leuke, laagdrempelige quizzen om de kennis van Nederland te oefenen, die zeer geschikt zijn voor het digibord. In de quizzen over provincies, provincie hoofdsteden, Waddeneilanden, steden en wateren zijn de termen verwerkt uit de Cito basislijst met 100 Nederlandse topografische namen. In andere quizzen komen speciale themas aan bod: polders, snelwegen, meren, streken, nationale parken, Het Koninkrijk der Nederlanden, voormalige eilanden, Limburgse heuvels, Deltawerken en de Elfstedentocht.

In deze quizzen zijn ook topografische namen opgenomen die niet voorkomen op de Cito-lijst. Sonja vindt het leuk om ook over meer thema's quizzen te maken. Neem contact met haar op via: info@topografie-nederland.nl

VorigeBevlogen Besturen inschrijving congres PO Raad geopend voor leden
VolgendeBeste jaarverslagen 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter