Scholieren verspreiden kennis over virussen

Scholieren gaan leeftijdsgenoten leren hoe ze zich kunnen wapenen tegen de gevaren van infectieziekten.
Ze mogen zelf beslissen hoe ze dat precies doen, bijvoorbeeld via folders, filmpjes, social media of op een totaal nieuwe manier. De leerlingen doen mee aan het project Viruskenner, een initiatief vanuit het Erasmus MC. Vandaag komen de leerlingen naar museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam voor de start van het project.

Wereldwijd sterven dagelijks duizenden mensen aan infectieziekten, zoals malaria, aids en knokkelkoorts. Ook in Nederland komen infectieziekten voor zoals griep en Q-koorts. De beste manier om deze ziekten tegen te gaan is om de kennis erover te verspreiden.

"Scholing is van onschatbare waarde", zegt Eric van Gorp, initiatiefnemer van Viruskenner en internist-infectioloog van het Erasmus MC. "Het is daarom logisch om scholieren veel te leren over infectieziekten en ervoor te zorgen dat zij de kennis zelf verder verspreiden. Daarnaast is het een mooie kans om jongeren te interesseren voor wetenschap."

De deelnemende middelbare scholieren zijn tussen de 14 en 16 jaar en zitten op vijf technasia (btageorinteerde vwo's) in Noord-Holland. Ze gaan in groepjes informatie verzamelen over infectieziekten. Daarbij kunnen ze via mail en telefoon de hulp inroepen van deskundigen, jonge onderzoekers van het Erasmus MC. De basisschoolleerlingen zitten in groep acht.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBasisscholen Twijzelerheide aangesloten op glasvezel
VolgendeMbo studenten ontevreden over busverkeer tussen Doetinchem en Arnhem
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter