Basisscholen Twijzelerheide aangesloten op glasvezel

De basisscholen De Reinbge en It Twaspan in Twijzelerheide zijn donderdag 16 februari aangesloten op glasvezel. Wethouder Marten van der Veen heeft 's middags de glasvezelverbinding officieel in gebruik genomen door samen met leerlingen van It Twaspan een Skype-gesprek te voeren met leerlingen van De Reinbge, burgemeester Piet Adema vanuit het gemeentehuis in Buitenpost en met Omrop Frysln.
De Reinbge en It Twaspan zijn de eerste scholen in Achtkarspelen die dankzij het project Klasseglas zijn aangesloten op glasvezel. De gemeente wil met het project Klasseglas alle 22 basisscholen voorzien van supersnel internet en innovatieve onderwijsmethoden introduceren in het basisonderwijs. De scholen in Twijzelerheide zijn de digitale proeftuin voor het basisonderwijs in Achtkarspelen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeWel of geen bezuinigingen in het primair onderwijs
VolgendeScholieren verspreiden kennis over virussen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter