Mbo studenten ontevreden over busverkeer tussen Doetinchem en Arnhem

Een enqute van Achterhoekse PvdA-leden onder mbo-studenten van het Rijn IJssel in Arnhem heeft inzicht geboden in de erbarmelijke situatie van het openbaar vervoer waar de studenten dagelijks mee geconfronteerd worden, zo meldt De Gelderlander.
De bussen waarin de studenten en masse worden vervoerd zijn vaak overvol en sluiten slecht op elkaar aan. Bovendien rijzen de prijzen voor het vervoer de pan uit, zo bleek uit gesprekken met leerlingen van de Arnhemse school.

PvdA-woordvoerster Anita Nijland reageerde geschokt op de berichten omtrent de vervoerssituatie van deze studenten: "Ik heb een leerling gesproken die 140 euro in de week kwijt is aan openbaar vervoer. Dat kan toch niet. Wij pleiten dan ook voor een trajectkaart voor mbo'ers onder de achttien jaar. Die moeten nu nog alles zelf betalen."

Het is niet voor het eerst dat er aandacht wordt gevraagd voor dit probleem. Vorig jaar kaartte de PvdA dit al op landelijk niveau aan en in 2009 voerden studenten van het Rijn IJssel actie voor een OV-kaart voor mbo-studenten.

Nationale Onderwijsgids

VorigeScholieren verspreiden kennis over virussen
VolgendeBevlogen Besturen inschrijving congres PO Raad geopend voor leden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter