Project groene schoolpleinen succesvol afgerond

Het ontbreekt kinderen in Rotterdam vaak aan mogelijkheden om in de directe omgeving kennis te maken met de natuur. Hieruit is het idee ontstaan om de speelruimte op basisscholen natuurvriendelijker in te richten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een groene (speel)omgeving een positief effect heeft op een evenwichtige ontwikkeling van kinderen.
In Rotterdam zijn al meerdere schoolpleinen en openbare buitenruimten groen ingericht. Het plein dat in het Groenjaar 2008 werd aangelegd in Feijenoord trok landelijk de aandacht en vormde de aanleiding voor dit project.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft Rotterdam de uitdaging geboden om in de krachtwijken nog elf schoolpleinen groen in te richten. Daarnaast is een prijsvraag uitgeschreven waarbij drie winnende scholen een bijdrage hebben ontvangen voor de aanleg van een groen schoolplein.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBewegen met behulp van het digibord
VolgendeAanwezigheidspremie voor leerlingen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter