Een schooldag duurt lang, zeker als je moeite hebt met stilzitten. Met een bewegingsspelletje kan je tegemoet komen aan de bewegingsdrang die veel kinderen hebben. Op internet zijn tal van energizers te vinden waarbij je kinderen lekker laat bewegen: in het klaslokaal, een gym- of spellokaal of buiten op het schoolplein.

Minder voor de hand liggend is het om kinderen te laten bewegen met behulp van het digibord, maar met de site Dancing with the Kids (van zorgverzekeraar CZ) wordt dat toch wel erg leuk.In het onderdeel 'Make your move' kan je een serie streetdance-bewegingen selecteren en die achter elkaar door een character (een soort trekpop) laten uitvoeren op een van de muziekjes op de site. Ben je tevreden over je choreografie, dan kan je het resultaat opslaan. Daarvoor moet je je dan wel registreren. Maar dat betekent nog niet dat jouw dans ook zichtbaar is voor anderen: daarvoor moet je expliciet toestemming geven. Goed geregeld, door CZ ;-)

Met de site Dancing with the Kids kan je kinderen snel even laten bewegen. Sommige bewegingen die je je character kan laten maken kunnen op de plaats gedaan worden (bijv. 'elleboog naar links', 'wiebelen', 'de X' en 'hoofdknik'); voor anderen heb je meer ruimte nodig (bijv. 'Sprong' en 'Grote stap links'). Laat één van de leerlingen een dansje bedenken (als je weinig ruimte hebt, dan geef je tevoren aan welke moves wel, en welke niet mogen), dat daarna door de hele klas uitgevoerd moet worden. Heerlijk, om je lijf even te laten werken voordat je weer je hersens laat kraken!