Aanwezigheidspremie voor leerlingen

In de Verenigde Staten heeft de schoolleiding van een middelbare school een wel heel wanhopig plan bedacht om lesverzuim tegen te gaan.
Leerlingen van de Dohn Community High School in Cincinnati die het presteren een dag lang alle lessen bij te wonen waarbij ze die dag geacht worden aanwezig te zijn, worden beloond met een geldbedrag.

Ouderejaars die erin slagen een dag lang alle lesuren aanwezig te zijn krijgen maar liefst 50 dollar. Jongere leerlingen kunnen met dezelfde prestatie 10 dollar verdienen. Het verzamelde geldbedrag wordt op een Visa cadeaukaart gestort en uitgereikt bij het afstuderen.

De school vecht al jaren tegen het spijbelen en de lage aanwezigheidscijfers. Met deze prikkel wil de directie de studenten overhalen om vaker naar school te komen. Het experiment, dat sinds deze week loopt, is groot nieuws in Amerika op dit moment. Maatschappelijke organisaties zijn fel gekant tegen het experiment.

Nationale Onderwijsgids

VorigeProject groene schoolpleinen succesvol afgerond
VolgendeMogelijk gerommel met cijfers Hogeschool van Amsterdam
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter