Mogelijk gerommel met cijfers Hogeschool van Amsterdam

Docenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben Onderwijsminister Halbe Zijlstra een brandbrief gestuurd over mogelijke misstanden binnen de school. Zijlstra heeft hierop de onderwijsinspectie ingelicht die nu een onderzoek start naar de vermeende misstanden, zo meldt het NRC Handelsblad.
In de brief beweren de docenten van de faculteit Economie en Management echter dat in het verleden de rector van de HvA, Jet Bussemaker, het juist op een akkoordje heeft gegooid met de onderwijsinspectie. Verder valt er te lezen dat cijfers werden veranderd. Zo werd een 1 een 10 en een 4 veranderde in een 7.

Het vermeende gerommel met cijfers kon plaatsvinden doordat er op de HvA geen centrale administratie van tentamencijfers bestond. In de brief wordt beweerd dat docenten gewoon hun gang konden gaan.

De Telegraaf meldde eerder dat er mogelijk sprake was van diplomafraude binnen de HvA. Het zou gaan om duizend tot vijftienhonderd gevallen. Nu stelt de onderwijsinspectie dus een onderzoek in, nadat Bussemaker zelf al een extern onderzoek had aangekondigd.

Nationale Onderwijsgids

VorigeAanwezigheidspremie voor leerlingen
VolgendeMasters onmogelijk
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter