Kindercolleges aan Erasmus Universiteit Rotterdam

Meer dan tweehonderd leerlingen uit het basisonderwijs komen volgende week naar de Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC voor startcolleges geneeskunde en filosofie. De lessenreeksen Van Piep tot Stok' en Lenig worden in je hoofd' zijn een activiteit van het Wetenschapsknooppunt van de Erasmus Universiteit.
Op maandag 13 februari en dinsdag 14 februari 2012 volgen circa 150 leerlingen van groep 7 en 8 uit het basisonderwijs een kindercollege in het Erasmus MC. Prof.dr. Eric Steegers en prof.dr. Andr Uitterlinden vertellen over de typisch Rotterdamse bevolkingsonderzoeken Generation R en ERGO. Ook gaan ze onder andere in op erfelijke factoren en ouderdomsziekten.

Het kindercollege is de start van de lessenreeks Geneeskunde voor begaafde leerlingen van negen basisscholen uit de regio Rotterdam. In de zes aansluitende lessen in de klas doen de kinderen zelf een onderzoek rond de thema's Sport Beweging, Voeding of Hersenen Gedrag. De jonge onderzoekers worden daarin begeleid door een pabo-student van de Hogeschool Rotterdam of hun eigen groepsleerkracht aan de hand van speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld lesmateriaal.

Nationale Onderwijsgids

VorigeInzet social media op Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven
VolgendeBelgische leerlingen brouwen bier op zolder leraar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter