Belgische leerlingen brouwen bier op zolder leraar

Drie Belgische leerlingen hebben zelf bier gebrouwen op de zolder van hun leraar. De leerlingen van het Koninklijk Atheneum uit Brugge brouwden het bier als proefwerk voor hun eindexamen, zo meldt het Nieuwsblad.
De docent voert zelf onderzoeken uit voor het Brugse Bierinstituut en was meteen enthousiast over het initiatief van zijn drie studenten.
De vijftien liter bier die de jongens gebrouwen hebben is niet bedoeld voor de verkoop. De leerlingen wilden het bier oorspronkelijk als traktatie uitdelen in de klas, maar zijn daar nu niet meer helemaal zeker over. Het duurt voorlopig nog wel even voordat ze hun brouwsel zelf kunnen proeven, want het bier moet nog zes maanden nagisten.

"Het was in elk geval een bijzonder leuke opdracht en een grote uitdaging. We zijn benieuwd naar het resultaat", aldus de leerlingen. In april presenteren ze hun bevindingen aan docenten en leerlingen op hun school.

Nationale Onderwijsgids

VorigeKindercolleges aan Erasmus Universiteit Rotterdam
VolgendeBesteed meer aandacht aan ouderenzorg in zorgonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter