Inzet social media op Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven

Laura Loupatty werkt als groepsleerkracht in groep 7/8 van de Werkplaats Kindergemeenschap, ook bekend als de Kees Boekeschool, in Bilthoven. De missie en visie van de school is "Samen leren en creëren". Laura zet ict en social media op verschillende manieren in de klas in. De webredactie interviewde Laura over haar ervaringen met onder andere MediaMasters, bloggen en Skypen.

In 2011 hebben jullie meegedaan aan MediaMasters en een blog opgericht. Hoe is dit gegaan?

"De leerlingen vonden het erg leuk en leerzaam om mee te doen aan MediaMasters2011. Gedurende de week werden ze ook steeds fanatieker! Dit jaar gaan we zeker weer meedoen met MediaMasters2012.

Op WPblog lees je de reacties van de kinderen over MediaMasters2011. Ik heb het blog opgericht, omdat ik heel benieuwd ben wat kinderen vinden van ict en social media. Juist omdat je veel leest en hoort wat volwassenen daarvan vinden, leek het mij leuk en interessant om erachter te komen wat kinderen weten van social media en hoe zij het toepassen.

Op het blog beschrijven de kinderen zelf alles wat met ict te maken heeft bij ons op school. Dit doen ze in hun eigen woorden en gebaseerd op eigen ervaringen. In P.S.blog (een blog binnen WPblog) geef ik, als leerkracht, bovendien achtergrondinformatie."

Wat ging er goed met bloggen en waar lagen knelpunten?

"De leerlingen zijn inmiddels gewend om te schrijven voor een online platform, maar ze moeten wel extra op hun spelling letten. Met het bloggen gaan we ook na MediaMasters gewoon verder. Door tijdgebrek of andere schoolactiviteiten lukt het niet altijd om op het blog te schrijven. Dat zie ik wel als een knelpunt."

Lees de rest van het interview met Laura Loupatty op het Kennisnetdossier Mediawijsheid

VorigeInzet social media op Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven
VolgendeKindercolleges aan Erasmus Universiteit Rotterdam
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter