21 december 2012

De staatssecretaris van onderwijs heeft op 19 december een motie van de Tweede Kamer overgenomen om een nulmeting te houden naar 'het werkelijk aantal gegeven gymlesuren per week in het PO'.

De PO-Raad onderschrijft het belang van de motie van Tweede Kamerlid Dijkstra (D66). De nulmeting geeft meer inzicht in de hoeveelheid uren bewegingsonderwijs en past bij het streven van het kabinet om meer gymlesuren in het PO te realiseren. Goed leren bewegen begint in het basisonderwijs; voldoende lesuren, bevoegde (vak)leerkrachten samenwerking met sportverenigingen, buurt/wijk en ouders zijn belangrijke voorwaarden.

De PO-Raad is voornemens om half maart 2013 een rondetafelbijeenkomst met leden en stakeholders te organiseren om het projectplan po van de Onderwijsagenda SBGL te toetsen. De definitieve datum en uitnodiging volgen.

Trefwoorden:

Sport, Sport gezondheid, School en Omgeving

Relevante links:Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl in en rondom de school op Rijksoverheid.nl

VorigeInterscolaire visitaties helpen het onderwijs te verbeteren: meld uw school aan voor de pilot
VolgendeMotie Eindtoets Niveau
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter