18 december 2012

Naar verwachting is Kete Kervezee op eerste kerstdag te horen in het radioprogramma 'Met het oog op morgen'. Ze praat daarin over het Finse onderwijs en over de komst van Pasi Sahlberg naar Nederland. Sahlberg geniet wereldwijd de reputatie als expert op het terrein van onderwijsvernieuwing en schoolverbetering. Hij is begin januari in Nederland ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van zijn bestseller 'Finnish Lessons'.

'Met het oog op morgen' besteedt in de kerstvakantie elke dag aandacht aan een Europees land. Op eerste kerstdag is Finland aan de beurt. Het programma zal allerlei aspecten van dit land belichten, waaronder dus het onderwijssysteem. Het programma wordt uitgezonden op 25 december van 23.00 - 00.00 uur op Radio 1.

Op donderdagavond 17 januari 2013 organiseert de PO-Raad in Utrecht een diner pensant met Pasi Sahlberg. Twintig schoolbestuurders uit het primair onderwijs spiegelen met Sahlberg de Finse lessen aan de Nederlandse bestuurlijke dilemma's en kansen. De kleinschalige opzet biedt de mogelijkheid met hem en met elkaar hierover de diepte in te gaan. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Via onderstaande link krijgt u meer informatie en kunt u zich aanmelden voor deze unieke bijeenkomst.

Trefwoorden:

Onderwijskwaliteit, PO-Raad in de media

Relevante links:Uitnodiging: Diner pensant met Pasi Sahlberg

VorigeEen olietanker die je van richting wilt laten veranderen
VolgendeInformatie beoordelen en zoeken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter