15 december 2012

De woordvoerder van de PO-Raad reageert in Dagblad Trouw op de aankondiging van staatssecretaris Dekker om onderzoek te laten doen naar het pestbeleid op scholen. De woordvoerder is in principe niet voor sancties: "Daar is de leerling niet mee geholpen. Wij zijn ook niet voor verplichte pestprotocollen. Verplicht betekent niet dat de school de regels ook per se toepast." De krant meldt verder dat de PO-Raad meer heil ziet in een grotere betrokkenheid van de ouders. "Die moeten pesten bespreken met hun kind en hen leren dat pesten niet cool is. Je kunt als ouder denken: 'Als mijn kind er maar geen last van heeft.' Maar ja, morgen kan jouw kind aan de beurt zijn. Dan hoop je ook dat andere kinderen voor hem opkomen."

Vanwege auteursrechten kunnen we niet verwijzen naar het hele artikel uit de krant.

Trefwoorden:

Veiligheid

VorigeCKV blijft mogelijk verplicht vak
VolgendeEen olietanker die je van richting wilt laten veranderen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter