Het kabinet overweegt Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) als verplicht vak op scholen te handhaven. Dat heeft minister Bussemaker van Cultuur gezegd in het tv-programma Buitenhof.

Onder de vorige regering was besloten dat het voortgezet onderwijs niet langer verplicht zou worden om het vak CKV te verzorgen. Tijdens die lessen maken leerlingen kennis met uiteenlopende kunstvormen als tekenen, muziek, cultuurgeschiedenis en drama.

Inmiddels heeft ook de Raad voor Cultuur zich gekeerd tegen de plannen om CKV minder belangrijk te maken.

Toegankelijkheid
Bussemaker zegt dat ze kunst toegankelijk wil maken voor veel meer mensen dan tot dusver. Scholen zijn daarvoor van groot belang, dus daarom "is het belangrijk om een goede plek voor cultuuronderwijs te behouden", aldus de minister. Dat geldt zowel voor het basis- als het voortgezet onderwijs.

Ook zegt Bussemaker haar best te willen doen voor behoud van de Cultuurkaart voor scholieren. Met die kaart kunnen leerlingen goedkoper naar musea, muziek en theater.

Onlangs slaagden scholen erin het afschaffen van de Cultuurkaart met één jaar uit te stellen. Maar wat er daarna gebeurt, is nog onzeker.

VorigeLobby-update: Tweede Kamer richt zich op krimpproblematiek
VolgendeTrouw: Onderzoek naar pestbeleid op scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter