Biebsearch een zoekmachine in de elo

In project Biebsearch werken onderwijsinstellingen en bibliotheken samen aan nieuwe diensten en werkvormen om leerlingen te ondersteunen bij hun studie. Zo kan via Biebsearch een zoekmachine met talrijke bronnen in de elo worden geplaatst. Het project wordt momenteel uitgezet op scholen verspreid door heel Nederland.

Toegang tot vele bronnen

Uitgangspunten van het project zijn de lokale wensen en behoeften van de onderwijsinstelling. Biebsearch hanteert het 'one stop shopping principe': met één zoekterm worden alle beschikbare bronnen doorzocht. Bibliotheken kunnen al hun digitale diensten onderbrengen in de elo van leerlingen. Als een leerling inlogt in zijn elo ziet hij bijvoorbeeld direct de bibliotheekcatalogus op zijn scherm. Zo heeft de leerling dus in één klap toegang tot zowel zijn eigen digitale lesmateriaal als het digitale aanbod van de bibliotheek.

Lees meer over wat Biebsearch voor jouw elo kan betekenen

VorigePodcast 9 over de Chromebook de iPhone 5 en het mobiele landschap
VolgendeEerste TEDx Education mis het niet en volg het live
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter