Eerste TEDx Education mis het niet en volg het live

Op 27 september vindt de allereerste editie van TEDxAmsterdamED plaats, waarbij ED staat voor Education. Een dag vol inspirerende verhalen en nieuwe ideeën, maar vooral met mensen die het verschil willen maken. Het thema van de dag is Connected Worlds: educatie gaat verder dan alleen schoolboeken, klaslokalen en examens “ hoewel deze elementen natuurlijk ontzettend belangrijk zijn.

Inspirerende sprekers

Bij TED zijn de sprekers bekend of minder bekend, maar altijd inspirerend. De mensen op het podium hebben een drive, een passie. En die delen ze met het publiek, in maximaal 18 minuten. Op het podium staan donderdag sprekers met totaal verschillende achtergronden. Zo is het woord aan leraar van het jaar 2011 Martin Bootsma, vertelt Melanie Burnett wat zij meemaakte toen zij op haar 15e op straat belandde en hoe jongeren kunnen bereiken wat zij willen. Ook deelt scholier Stan Putman zijn mening over school en hoe dit beter kan ("school is maar saai, ik haal mijn inspiratie liever uit TED-talks). Andere sprekers zijn o.a. Claire Boonstra, medeoprichter van Layar en Lodewijk Asscher.

TED en Kennisnet

TedxAmsterdamED heeft mensen uitgenodigd uit het onderwijs, maar vooral ook uit andere maatschappelijke sectoren als bijvoorbeeld design en technologie. Kennisnet is partner van deze eerste editie van TedxAmsterdamED, omdat we graag van gedachten willen wisselen met hen. Daarbij sluiten we ons graag aan bij het uitgangspunt dat deelnemers aan het evenement niet vrijblijvend komen, maar dat er ook actie wordt verwacht.

Kijk mee met de live stream

Om iedereen de kans te geven de talks op het podium te volgen, verzorgt het Ministerie van OCW een livestream op de website van TedxAmsterdamED. De livestream is vrij toegankelijk. Ook kan iedereen meediscussiëren op Twitter (#TEDxAmsED). Op de dag zelf wordt er live geblogd en getwitterd.

VorigeBiebsearch een zoekmachine in de elo
VolgendeRegeling leg jouw onderwijs vast met videocamera
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter