Internet der Dingen plek in technisch onderwijs

Het Internet der Dingen is één van de ontwikkelingen waarvan experts verwachten dat deze zich binnen nu en vijf jaar manifesteert binnen het onderwijs. Hoe precies valt nog moeilijk te zeggen maar de mogelijkheden lijken eindeloos. Duidelijk is wel dat sensoren een belangrijke rol spelen binnen het Internet der Dingen.

Kansen voor technisch onderwijs

Sensoren raken steeds meer ingebed in alledaagse apparaten en de stedelijke infrastructuur. Het is relatief goedkoop en eenvoudig om zelf sensoren te installeren en bijvoorbeeld zicht te krijgen op energiekosten. Rob van Kranenburg van Resonance Design ziet hier kansen voor technisch onderwijs binnen de verschillende onderwijssectoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leren programmeren op jonge leeftijd.

Wil je meer horen over Rob z'n visie of met hem van gedachten wisselen? Ontmoet hem tijdens De Onderwijsdagen op 15 november waar hij ingaat op mogelijkheden van sensoren en het Internet der Dingen binnen het onderwijs. Welke mogelijkheden zie jij?

Meer informatie en inschrijven voor De Onderwijsdagen

Meer over het Internet der Dingen

VorigeStand van zaken overheveling onderhoud buitenkant
VolgendeDe Pabo kan innovatiehongerig maken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter