Op donderdag 22 november organiseert Kennisnet voor de eerste keer de Autumnschool+. In een lange én intensieve dag kom je meer te weten over gepersonaliseerd onderwijs. Op veel verschillende manieren krijg je inzicht in de manier waarop je het onderwijs op jouw school kunt 'personaliseren'.

Gepersonaliseerd onderwijs

Veel Nederlandse scholen streven naar onderwijs op maat, ofwel gepersonaliseerd leren. Zij willen immers zowel zwakkere als meer begaafde leerlingen goed onderwijs bieden en zoveel mogelijk aansluiten bij de individuele talenten en leerstijlen van leerlingen. Passend onderwijs zorgt ervoor dat de wens om aan te sluiten bij zo veel mogelijk niveaus groter wordt. Kennisnet ziet deze ontwikkeling ook en probeert inzicht te bieden in de vele mogelijkheden die ict hier bij kunnen spelen.

Inhoud Autumnschool+

Tijdens de Autumnschool+ komen de volgende vragen aan bod:

• Maak je gebruik van een digitale omgeving om op zo veel mogelijk manieren leerstof aan te bieden?
• Is jouw onderwijs of instelling gericht op de 21e eeuw, ken jij alle 21st century skills?
• In hoeverre kan Kennisnet bijdragen aan jouw ontwikkeling en die van jouw organisatie?
• Wat wordt er van leraren verwacht?
• Welke kennis, vaardigheden en houding hebben zij nodig? Kennisnet ontwikkelde hiervoor het kader Ict-bekwaamheid.
• Beschikken jullie over systemen die het leren van leerlingen analyseren en aan de hand van die analyse de docent interventiemogelijkheden aanbieden?
• Wat doen bedrijven voor hun werknemers om tegemoet te komen aan de behoefte om een leven lang te leren?

Verder bezoeken we ter inspiratie ook een interessante organisatie in de buurt van Zoetermeer. Kennisnetexperts en experts uit het veld nemen je verder mee in het thema. En naast luisteren en kennis opnemen bestaat de dag ook uit samen actief aan de slag gaan! Aan het einde van een volle Autumnschool+ ga je naar huis met veel ideeën waarmee je stappen kunt zetten om jouw organisatie geschikt te maken voor de 21e eeuw.

Winterschool+ en Springschool+

Vanaf nu organiseren wij naast de Summerschool+ ook een eendaagse Autumnschool+, Winterschool+ en een Springschool+. Wij nodigen onderwijsprofessionals die zich willen verdiepen van harte uit om ook deel te nemen aan de deze 'schools'.

VorigeEerste resultaten experiment flexibilisering onderwijstijd
VolgendeMediaMasters2012 laatste kans voor aanmelding
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter