Reken jij jezelf tot de gedreven groep onderwijsprofessionals genaamd 'onderwijzigers'? Zij die het onderwijs innovatief en creatief willen wijzigen? De term onderwijzigers is afkomstig van Edushock, een oproep tot meer creativiteit en innovatie in het onderwijs. Edushock wil het onderwijs van onderen uit wijzigen, vandaar 'onderwijzigers'. Onderwijzigers zijn dus in eerste plaats leraren, maar ook leerlingen, ouders of beleidsmakers kunnen we hiertoe rekenen.

Proeven aan toekomstig leren

Om deze woorden ook om te zetten in daden, organiseert Edushock op 5 december 2012 het eerste Edushock Leerfestival. Thema is proeven van en voelen aan het toekomstig leren. Op het programma staan onder meer een pleniare talk van Luk Dewulf (pedagoog en adviseur) gevolgd door zogenaamde 'workshocks' over bijvoorbeeld klasdoorbrekend leren, Twitter als leermiddel en flipping the classroom. In de avond is er optioneel plaats voor co-creatiesessies.

Vier je dit jaar geen Sinterklaas of komt de Goedheiligman op een andere datum bij je langs? Gun jezelf dan een cadeautje aan inspiratie en steek je licht op bij het Edushock Leerfestival.

Meer informatie en inschrijven voor het festival.

Kennisnet steunt het Edushock Leerfestival.

VorigeKennisgroep Kwaliteitszorg
VolgendeEerste resultaten experiment flexibilisering onderwijstijd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter