Dit schooljaar start de PO-Raad met de Kennisgroep Kwaliteitszorg voor bovenschoolse medewerkers kwaliteitszorg. Het doel van de kennisgroep is om de zorg voor de kwaliteit te versterken door het delen van elkaars ervaringen.

De functie-inhoud van medewerkers kwaliteitszorg kunnen fors uit elkaar lopen. Van een coach die de directeuren op verzoek kan ondersteunen, tot iemand die als een soort inspecteur op bestuursniveau werkt. Dat maakt het interessant om met elkaar in gesprek te gaan. Zo zullen we met de leden van de kennisgroep kijken naar taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de medewerkers kwaliteitszorg, naar de plaats in de organisatie. Wat zijn de capaciteiten die thuishoren bij deze rol en functie?

Studiedagen

Voor het komend jaar organiseren wij voor deze medewerkers een drietal studiedagen, en wel op donderdag 13 december 2012, vrijdag 1 maart 2013 en dinsdag 11 juni 2013. De bijeenkomsten worden gehouden in Utrecht, op een nader te bepalen locatie.

Contact

Wanneer uw organisatie een bovenschoolse beleidsmedewerker heeft die belangstelling heeft voor deze kennisgroep, dan kan hij/ zij zich daarvoor aanmelden. Dat kan door een mailtje te sturen aan het secretariaat van het programma Goed Worden, Goed Blijven, Rosita Floor. Uw collega ontvangt een bevestiging voor deelname en voorafgaand aan de eerste studiedag een programma.

Aan de deelname van de kennisgroep zijn geen kosten verbonden. Wel verwachten we van de deelnemers dat zij op alle drie de bijeenkomsten aanwezig zijn. De netwerkfunctie van deze activiteit (leren van en met elkaar) is voor het programma een belangrijk uitgangspunt.

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Anneke van der Linde (06 511 95 171), projectleider van het Programma Goed worden en Goed Blijven van de PO-Raad.

Trefwoorden:

Vereniging

Relevante links:Achtergrond Kennisgroep KwaliteitszorgStudiedagen Kennisgroep KwaliteitszorgGoed worden, goed blijvenDe netwerken en kennisgroepen van de PO-Raad

VorigeElke leerling oefent op zijn eigen niveau
VolgendeOnderwijzigers laat je shockeren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter