Elke leerling oefent op zijn eigen niveau

Leerlingen die een tuintje met plantjes onderhouden door het spelen van rekenspelletjes of die er met taalspelletjes voor zorgen dat dieren in de zee gezond blijven. Dat gebeurt in Rekentuin en Taalzee, webapplicaties voor het oefenen en meten van reken- en taalvaardigheden in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De programma's zijn adaptief, dus elke leerling oefent op zijn eigen niveau en de uitdaging is voor sterke en zwakkere leerlingen gelijk.

Rekentuin en Taalzee zijn ontwikkeld door Oefenweb.nl, een initiatief van de Universiteit van Amsterdam, dat al meerdere innovatie- en onderwijsawards heeft gewonnen. Bedenker professor Han van der Maas vertelt op 15 november tijdens De Onderwijsdagen meer over psychometrische innovaties in adaptief oefenen en instrueren aan de hand van de praktische voorbeelden Rekentuin en Taalzee.

Meer informatie en inschrijven voor De Onderwijsdagen
Meer informatie over adaptief leren

VorigeJongeren Media Battle en Masterclass Mediawijsheid
VolgendeKennisgroep Kwaliteitszorg
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter