Inschrijving geopend Masterclass  elektronische leeromgeving van de toekomst

Kennisnet en de Open Universiteit (OU) organiseren een gratis online masterclass over de elektronische leeromgeving van de toekomst. De meerdaagse masterclass wordt verzorgd door drs. Wilfred Rubens en vindt plaats van 31 oktober tot en met 7 november. Dit is 1 van de 5 gratis masterclasses die worden georganiseerd voor onderwijsprofessionals in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Inhoud masterclass

In deze OpenU Kennisnet masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

• De verschillen tussen een elektronische leeromgeving in het onderwijs en een leermanagement systeem binnen het bedrijfsleven.
• Didactische en technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op elektronische leeromgevingen.
• Voorbeelden van een didactisch zinvol gebruik van een elektronische leeromgeving.

Wat leer je?
Tijdens deze masterclass leer je:

• waarom er binnen het onderwijs en bedrijfsleven verschillende elektronische leeromgevingen en leermanagement systemen worden gebruikt.
• hoe je een elektronische leeromgeving en leermanagement systeem kunt selecteren (ook als je de bestaande oplossing gaat heroverwegen).
• welke ontwikkelingen van invloed zijn op de evolutie van elektronische leeromgevingen en leermanagement systemen.
• welke relatie er is tussen de kritiek op elektronische leeromgevingen en leermanagement systemen en opvattingen over leren en didactiek.
• hoe je elektronische leeromgevingen op een activerende manier kunt inzetten binnen het onderwijs?

Voor wie is de masterclass bedoeld?

De masterclass richt zich op docenten, opleiders, onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en andere professionals die geïnteresseerd zijn in effectievere, efficiëntere of toegankelijkere vormen van onderwijs, leren of kennisdelen.

Over de masterclasses en certificering

Kennisnet en OU organiseren 5 online masterclasses in 2012. Deze masterclasses zijn gratis. De inhoud is van masterniveau. Dat betekent onder andere dat er vanuit onderzoek op de praktijk wordt gereflecteerd en dat deelnemers hun expertise verdiepen. Deelnemers van de masterclass kunnen een certificaat van de Open Universiteit ontvangen als zij zich inschrijven voor het leertraject 'Leren en doceren in de 21e eeuw'. Dit kan tegen een introductieprijs van 285 euro per jaar.

Deelnemen

Ben je enthousiast geworden?
Maak een account aan bij de Open Universiteit en schrijf je in voor de masterclass

Meer informatie over de masterclass

VorigeNieuw kenniscentrum voor huisvesting onderwijs en kinderopvang
VolgendeHackathon gamification 3 ideeen om praktische schoolproblemen op te lossen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter