De kans op een literair schrijfdebuut onder jongeren in Nederland en Vlaanderen wordt aanzienlijk groter dankzij een intensieve samenwerking tussen schrijfwedstrijd Write Now! en literair agentschap Sebes & Van Gelderen.

Schrijfwedstrijd Write Now! is in haar twaalfjarig bestaan uitgegroeid tot een kweekvijver van jong schrijftalent. De wedstrijd bracht successen voort als Maartje Wortel, Ernest van de Kwast en Dennis Gaens. Dankzij de onlangs beklonken samenwerking met Sebes & Van Gelderen krijgt de talentenpool toegang tot een breed netwerk binnen de uitgeefwereld. Het agentschap wordt nauw betrokken bij het beoordelingstraject van de ingezonden teksten.

Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap ontdekt jaarlijks tientallen Nederlandse en Vlaamse auteurs, waaronder Robert Vuijsje, Joost Vandecasteele, Arjen Lubach, Ivo Victoria en Gustaaf Peek. Daarnaast regelt Sebes & Van Gelderen schrijf- en spreekopdrachten voor meer dan 300 Nederlandse en Vlaamse schrijvers, journalisten en columnisten. Tevens zijn zij subagent voor ruim 80 Amerikaanse uitgevers en agenten. Als literair agent heeft Sebes & Van Gelderen een breed netwerk binnen de uitgeefwereld. Het agentschap verzorgt bovendien een aantal keer per jaar de cursus Literair Debuteren in Amsterdam en de masterclass Schrijven in Malaga.

Schrijfwedstrijd Write Now! is met voorronden in Nederland, Vlaanderen en Suriname dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van het Nederlandse taalgebied. Write Now! wordt georganiseerd voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar oud. Elk genre is toegestaan: van proza tot poëzie, en van theaterscènes tot rapteksten. Deelnemen kan tot 1 april 2012. In het vroege voorjaar worden tijdens een elftal voorronden de finalisten bekendgemaakt. Het grote finaleweekend vindt plaats op 16 en 17 juni in Rotterdam.

De winnaar van Write Now! 2012 wordt onder de hoede genomen van het agentschap, waar intensieve begeleiding, coaching en een kennismaking met het uitgeefproces deel van uitmaken. Write Now! en Sebes & Van Gelderen hebben het voornemen de samenwerking aan te gaan voor onbepaalde tijd.

www.writenow.nu / facebook.com/schrijfwedstrijdWriteNow / #WriteNow2012

VorigeTerugblik Het Leren van de Toekomst
VolgendeROC studenten worden wereldburgers
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter