Het Erfgoedhuis Zuid-Holland is al 10 jaar lang actief op het gebied van erfgoededucatie en wil dat groots vieren. Daarom nodigt het Erfgoedhuis alle docenten van het BO en VO, directies en besturen, educatoren en besturen van alle Zuid-Hollandse erfgoedinstellingen, en ambtenaren cultuur en onderwijs uit voor een bijzonder congres op woensdag 21 maart 2012, een dag waarop ook de Canon van Nederland een belangrijke plek inneemt. De dag komt tot stand door samenwerking met de Stichting entoen.nu en Kunst van Lezen. Het is ook de dag dat de landelijke Canonkaravaan halt houdt in Zuid-Holland.

10 jaar erfgoededucatie in Zuid-Holland

In de afgelopen tien jaar heeft het Erfgoedhuis onder andere het Erfgoedspoor ontwikkeld: dé formule voor een structurele samenwerking tussen het onderwijs en de erfgoedsector. Daardoor volgen al 50.000 leerlingen ieder schooljaar interessante erfgoedprojecten. Maar: zonder leerkrachten en erfgoedinstellingen geen Erfgoedspoor. Zij zorgen er immers voor dat leerlingen inzicht krijgen in de geschiedenis van hun woonplaats. Daarnaast zorgen de provincie en de gemeenten voor financiële ondersteuning, waardoor het mogelijk is dat erfgoededucatie en Erfgoedspoor al 10 jaar lang bestaan.

Vieren & Verder

Op het congres Vieren & Verder worden de plannen van het ministerie van OC&W en van de Provincie Zuid-Holland ten aanzien van erfgoededucatie uiteengezet. De bezoekers worden bijgepraat over de canon van Nederland in wisselwerking met de regionale canons én de mogelijkheden om het canononderwijs vanuit de bibliotheek te laten ondersteunen.

Naast de uiteenlopende sprekers is er in de middag een afwisselend programma met workshops, best practises van Erfgoedspoor en didactische mogelijkheden om met de canon aan de slag te gaan. Ook zijn er presentaties te zien van alle acht Zuid-Hollandse regio's over hun erfgoedbeleid. Daarnaast wordt het programma inspirerend omlijst door de activiteiten rondom nieuwe provinciebrede erfgoedprojecten, kinderboekenschrijvers, living history optredens en regionale en lokale canons.

Meer informatie en aanmelden

Deze dag vindt plaats op 21 maart 2012 van 09.30 uur tot 17.00 uur in de Grote St. Janskerk in het centrum van Gouda. De kosten voor de gehele dag incl. lunch zijn 50 per persoon (inclusief korting). Kijk voor meer informatie op www.erfgoedspoor.nl, www.entoen.nu en www.erfgoedhuis-zh.nl .

Aanmelden kan via www.entoen.nu/canonkaravaan/gouda

VorigeSchrijfwedstrijd Write Now van start
VolgendeEnquete Op welke wijze geven scholen vorm aan ouderparticipatie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter