Team Foodkidz van basisschool St. Jan Baptist uit Oerle grijpt vanwege een foutieve jurering alsnog naast de hoofdprijs van de First Lego League, zo meldt Omroep Brabant.
De leerlingen van de Brabantse basisschool hadden een broodtrommel ontwikkeld met ingebouwde koeling. De lunchbox wekte de stroom voor het koelelement zelf op dankzij een zonnepaneel. Het leverde de leerlingen de hoofdprijs op en een toegangsbewijs voor de Europese kampioenschappen van deze competitie in Duitsland.

First Lego League ontdekte, nadat de hoofdprijs al was toegekend, een sorteerfout in het geautomatiseerde jurysysteem'. Dit had tot gevolg dat de basisschool uit Oerle niet meer kon meedingen om de prijzen. Directeur Maria Veenvliet liet weten dit ongehoord te vinden en verlangt van de organisatie van de lego-wedstrijd dat zij met een oplossing komt.

De organisatie van de wedstrijd heeft inmiddels laten weten alles in het werk te stellen om teams die de dupe zijn geworden van de miscalculatie alsnog een ticket te geven voor de Europese kampioenschappen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLunchen op school
VolgendeScholierenmanifestatie HZ University
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter