Scholierenmanifestatie HZ University

Ook dit jaar organiseert HZ University of Applied Sciences een Scholierenmanifestatie voor scholieren uit het Zeeuwse vo-onderwijs.
De HZ ontvangt in drie dagen tijd ruim 1000 derdejaars vo-scholieren. De vraag Wat kies jij?' staat dit jaar nog sterker centraal dan in voorgaande edities. Waarin kennismaking met het hoger beroepsonderwijs voorheen een belangrijk aandachtspunt was, haakt de HZ nu wederom sterk in op het maken van de juiste profielkeuze door scholieren.

Naast de doe-projecten die verschillende opleidingen aanbieden verzorgt de HZ daarnaast een profielenmarkt. HZ-studenten delen hun ervaringen over hun gekozen profiel toen zij nog op de middelbare school zaten. De vo-scholieren krijgen hierdoor meer duidelijkheid over de mogelijkheden die er zijn wanneer ze een bepaald profiel kiezen.

De Zeeuwse deelnemende scholen van het voortgezet onderwijs roosteren hun derdejaars havo- en vwo-leerlingen gedurende een dagdeel vrij om op deze manier invulling te geven aan hun activiteiten op het gebied van orintatie op studie-, beroeps- en profielkeuze.

De Scholierenmanifestatie vindt plaats van op maandag 30 en dinsdag 31 januari en op donderdag 1 februari, tussen 9.00 en 16.00 uur, op de locatie van de HZ aan de Edisonweg 4 in Vlissingen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeSt. Jan Baptistschool uit Oerle moet prijs inleveren
VolgendeVerkiezing beste leerwerkbedrijf en talent 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter