Burgelijke stand in de geschiedenisles

De groep ArchiefEducatie 2.0 biedt een bijzonder lesproject over de burgerlijke stand aan. Met de website allemaaloppapier.nl kunnen leerkrachten van de bovenbouw het thema burgerlijke stand klassikaal behandelen aan de hand van 8 thema's, zoals namen, burgerlijke stand, Franse tijd, beroepen, leeftijden en migranten.

Allemaaloppapier.nl laat op een overzichtelijke manier archiefmateriaal zien uit heel Nederland, ingedeeld per provincie. De leerlingen oefenen hun onderzoeksvaardigheden door te zoeken in genealogische databases en het bestuderen van bronnen. In dit lespakket hoeft de docent met zijn klas overigens geen strakke leerroute te volgen. Voor de leerlingen zijn er per thema opdrachten beschikbaar, gekoppeld aan de eigen provincie.

VorigeGroenlandse kinderen bezoeken museum Volkenkunde
VolgendeFusie van scholen financieel aantrekkelijker
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter