Groenlandse kinderen bezoeken museum Volkenkunde

Begin januari 2012 zijn zeven schoolkinderen uit Groenland met hun docent te gast in het Museum Volkenkunde te Leiden. De scholieren maken in het museum een eigen tentoonstelling met kunstvoorwerpen die zij zelf hebben vervaardigd.

Volkenkunde beschikt over een grote collectie voorwerpen en foto's uit Oost-Groenland, grotendeels verzameld door oud-conservator Gerti Nooter.

Nog tot en met 15 januari 2012 zijn foto's uit deze collectie te zien in de tentoonstelling: Roots2Share. De kinderen uit Kulusuk maken op die manier hier in Nederland kennis met een deel van hun eigen cultuurgeschiedenis.

Cunera Buijs, conservator Arctisch gebied van Museum Volkenkunde, bezocht in 2008 een school in Kulusuk, Oost-Groenland. Zij was zeer onder de indruk van de kunstvoorwerpen die de schoolkinderen daar maakten en besloot een samenwerkingsproject op te starten. De bevolking van Kulusuk is van oudsher erg kunstzinnig. Deze traditie leeft nog steeds onder de huidige bevolking en haar schoolgaande jongeren.

De leerlingen uit Kulusuk werden al eerder uitgenodigd om hun werk tentoon te stellen in onder andere Parijs, Canada en Zweden, en nu wordt het getoond in Leiden. De scholieren schenken hun werk aan het museum. In het weekend van 7 en 8 januari 2012 zijn de scholieren in het museum aanwezig voor een meet and greet.

Nationale Onderwijsgids

VorigeKennis scholenbouw bij elkaar in waaier
VolgendeBurgelijke stand in de geschiedenisles
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter