De PVV in Brabant is deelname ontzegd aan een politieke markt die vrijdag in het provinciehuis van Den Bosch georganiseerd wordt ter gelegenheid van een voorronde van het VARA-programma 'Op weg naar het Lagerhuis', zo meldt Omroep Brabant. De voornaamste reden voor de ontzegging lijkt het feit dat de PVV geen jongerenafdeling heeft.
Jongerenevenement of niet, PVV-fractievoorzitter Ronald Dol is niet te spreken over deze democratisch onwaardige taferelen. Het uitsluiten van de PVV zou indruisen tegen de vrijheid van meningsuiting. Hij doet er zelfs een schepje bovenop door te beweren dat de 'oude politieke partijen' de PVV geen podium willen geven omdat men vreest 'dat de jonge kiezer oor heeft voor een nieuw geluid'.

Fractievoorzitter Annegien Wijnands van de PvdA verwerpt de aantijgingen van de PVV. "Ze hebben gewoon geen jongerenafdeling. Nu stelden ze voor om hun Statenleden daar in een kraam te zetten, maar dat past niet in het idee dat jongeren informatie geven aan jongeren", aldus Wijnands.

Ronald Dol heeft laten weten dat er vrijdag toch Statenleden aanwezig zullen zijn in het provinciehuis om de jongeren te informeren over de PVV.

Aanstaande vrijdag gaan leerlingen van twintig Brabantse scholen de strijd met elkaar aan tijdens de voorronde van het scholierendebat Op Weg naar het Lagerhuis van de VARA. Er zullen actuele Brabantse onderwerpen aangesneden worden waarover de leerlingen met elkaar in debat gaan. Er zullen die dag bovendien schaduwverkiezingen worden georganiseerd voor Provinciale Staten.

Nationale Onderwijsgids

VorigeProject Lunchen op School succes
VolgendeHoornbeeck College Amersfoort beste mbo Nederland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter