Project Lunchen op School succes

Het project Lunchen op School', dat het afgelopen schooljaar proef heeft gedraaid op negen Amsterdamse basisscholen, wordt als een succes beschouwd, zo meldt de gemeente Amsterdam.
De reacties op de proef van de GGD Amsterdam lijken eensluidend. Zowel leerlingen als ouders en vrijwillige begeleiders hebben de lunchsessies als zeer prettig ervaren. Het toezicht en de saamhorigheid hadden een bevorderlijke werking op de concentratie en de gemoedstoestand van de kinderen in de les.

De GGD probeerde met het initiatief ouders en kinderen het belang te laten inzien van een gezonde maaltijd tussen de middag. De setting op de basisscholen bleek ideaal om eenieder (beter) bekend te maken met dit ritueel.

Wethouder Eric van der Burg (Zorg) overhandigde vanochtend op basisschool Spaarndammerhout het landelijke Platform Lunchen op School het evaluatierapport. Het platform zal de uitkomsten en bevindingen van dit onderzoek meenemen in de ontwikkeling van een landelijk ondersteuningsprogramma voor lunchen op basisscholen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeToolbox Aanpassing compensatie samenvoeging basisscholen per 2012 2013
VolgendeScholierendebat VARA zonder PVV
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter