Hoornbeeck College Amersfoort beste mbo Nederland

Gistermiddag kwam de Keuzegids MBO 2012 uit. Het Hoornbeeck College in Amersfoort kwam voor het derde achtereenvolgende jaar als beste uit de bus, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.
Bij de totstandkoming van de ranglijst worden mbo-instellingen getoetst op verschillende criteria. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de doorstroomcijfers, de kans op het behalen van een diploma en studenten wordt gevraagd hoe tevreden ze zijn over het onderwijs. Ook de beoordelingen van de onderwijsinspectie worden meegenomen in het oordeel alsmede de veiligheid en de sfeer op school.

Studenten van de reformatorische mbo-opleiding in Amersfoort zijn over het algemeen zeer te spreken over hun school. In een schaal van 1 op 10 verdiende het Hoornbeeck College een 7,1. Voorzitter van het directieteam P. van Hartingsveldt: Klassikale kennisoverdracht, persoonlijke aandacht en individuele begeleiding staan bij ons centraal binnen competentiegericht onderwijs."

Opmerkelijk detail is dat Van Hartingsveldt meent dat dit succes is te danken aan de homogene studentenpopulatie op de school.

Nationale Onderwijsgids

VorigeScholierendebat VARA zonder PVV
VolgendeHospiteren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter