De Hogeschool Journalistiek en Academy for Creative Industries van Fontys Hogescholen verhuizen naar de Spoorzone in Tilburg. In Eindhoven gaat Fontys fors investeren in nieuwbouw op Campus Rachelsmolen, zo meldt Architectuur.
Fontys vindt de verhuizing van alle instituten die nu gehuisvest zijn op Stappegoor te groot en kiest voor een verhuizing in fasen. Allereerst zal de Academy for Creative Industries de overstap maken samen met de opleiding Journalistiek, die nu gehuisvest is op de Prof. Gimbrrelaan. Na de verhuizing komt daar de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.

Fontys en de gemeente hebben afgesproken dat ze de twee vrijkomende locaties overnemen voor een bedrag van 8,6 miljoen euro. Naar verwachting zullen de 3.000 studenten en 250 medewerkers uiterlijk in 2016 hun intrek doen op de Spoorzone in Tilburg. De kosten voor het project bedragen 30 miljoen euro.

Nationale Onderwijsgids