Basisschool de Linge in Biezelinge (Zeeland) komt vanmiddag in actie tegen de plannen voor een nieuwe brede school van het aangrenzende dorp Kapelle, zo meldt Omroep Zeeland. Het gebouw zal volgens de bouwplannen op slechts 900 meter van hun eigen gebouw verrijzen. De nieuwe brede school zal twee andere basisscholen herbergen alsmede een bibliotheek en kinderopvang.
De directie van de Biezelingse basisschool ziet de bui al hangen. Momenteel zitten er nog rond de 115 leerlingen op basisschool De Linge, maar wanneer de school moet opboksen tegen twee andere basisscholen, is het nog maar de vraag of dit aantal gehandhaafd kan blijven.

Tijdens de actie zullen de leerlingen van de Linge met meetlinten proberen de precieze afstand naar de mogelijke locatie van de brede school te bepalen. Daarna moet een hardloopwedstrijd antwoord geven op de vraag hoe snel je hier naar toe kan rennen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeNijmegen komt met homo campagne op school
VolgendeFontys investeert in nieuwbouw in Tilburg en Eindhoven
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter