Studenten en leerbedrijven zijn in toenemende mate positief over de kwaliteit van de stage als onderdeel van een mbo-opleiding (de beroepspraktijkvorming). Studenten waarderen de begeleiding die ze op de werkvloer krijgen vanuit het leerbedrijf gemiddeld met het rapportcijfer 8 en vanuit de mbo-instelling met een 6,9.
Bedrijven zijn over het algemeen goed te spreken over het contact met de onderwijsinstelling over stagiairs. De match tussen stagiair en leerbedrijf behoeft echter duidelijk verbetering. Dit blijkt uit een onderzoek naar de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming (bpv) dat 16 januari door minister van Bijsterveldt aan de Tweede Kamer is aangeboden.

ResearchNed peilde in de loop van 2011 o.a. bij 8816 praktijkopleiders in het bedrijfsleven, 2202 mbo-studenten en 1718 stagebegeleiders van de onderwijsinstellingen hoe zij tegen de bpv aankijken. Uit de meting blijkt dat de kwaliteit van de begeleiding van studenten tijdens de bpv door mbo-instellingen en het niveau van vakkennis en praktijkvaardigheden van studenten de laatste jaren is toegenomen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeNieuwe studiekeuzegame voor basisschoolleerlingen
VolgendeBestuursakkoord Primair onderwijs getekend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter