Minister Van Bijsterveldt presenteerde gisteren de eerste interactieve studiekeuzegame genaamd Go VMBO!' op het Montessori College Oost in Amsterdam. Aan de hand van dit interactieve computerspel krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs een beter beeld van het voortgezet onderwijs en in het bijzonder op het vmbo.
Het kiezen van een geschikte opleiding en school na de basisschool is van groot belang voor de toekomst van een kind. Zowel de leerlingen als hun ouders zijn bij dit keuzeproces gebaat bij objectieve, toegankelijke informatie over het voortgezet onderwijs en het vmbo. Met dit in het achterhoofd heeft Stichting Platforms VMBO de educatieve game Go VMBO! ontwikkeld in de hoop dat het goed zou aansluiten op de belevingswereld van basisschoolleerlingen.

In het interactieve Go VMBO! spel wordt educatie afgewisseld met vermaak. Spelenderwijs maken leerlingen, ouders en leerkrachten kennis met het voortgezet onderwijs en het vmbo. De jonge leerlingen komen er achter waar hun talenten liggen en op welk schooltype deze talenten het best tot hun recht komen.

De studiekeuzegame kan altijd en overal online worden gespeeld en is gratis beschikbaar. Op de website www.govmbo.nl is bovendien een grote hoeveelheid aan objectieve informatie voor ouders en leerkrachten in het basisonderwijs te vinden over het voortgezet onderwijs in het algemeen, vmbo in het bijzonder en opleidingskeuze en schoolkeuze.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBeleid Britse Vrije scholen ontmoedigd
VolgendeKwaliteit stages mbo wordt steeds beter
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter