Mbo er vreest voor baan

TILBURG - In december zijn Nederlanders zich voor het eerst sinds de crisis duidelijk meer zorgen gaan maken over baanverlies. Mbo'ers hebben de meeste zorgen over mogelijk baanverlies in 2012 en mbo'ers zijn samen met vmbo'ers het minst positief gestemd over hun financile toekomst. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de Tilburg Consumer Outlook Monitor (Tilcom) van Tilburg University en CentERdata onder Nederlandse consumenten.
Werkende Nederlanders schatten de kans dat ze hun baan verliezen in het komende jaar op 18 procent, een stijging van 2 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2011 (16 procent). De stijging in de kans op baanverlies is vooral toegenomen onder (v)mbo'ers (+3 procent). Mboers schatten de kans op baanverlies het hoogst in van alle opleidingsgroepen (21 procent), gevolgd door vmbo'ers (19 procent).

Universitair geschoolden voelen zich het meest baanzeker (15,0 procent). De huidige werkloosheid ligt met ongeveer 5 procent in Nederland laag ten opzichte van andere eurolanden (gemiddeld rond 10 procent; bron: Eurostat). De bovengenoemde cijfers geven echter aan dat de werkloosheid wel eens zou kunnen gaan oplopen in 2012.

Nationale Onderwijsgids

VorigeHele klas weggepest op Zeeuwse basisschool
VolgendeLeerling gepakt op schoolreisje met drugs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter