Hele klas weggepest op Zeeuwse basisschool

RILLAND - Het pestgedrag op de Zeeuwse basisschool De Reigersberg in Rilland heeft ertoe geleid dat heel groep 4 is geschrapt, zo meldt de Telegraaf. De klas is opgeheven omdat ouders hun kinderen massaal van school haalden. De boosdoeners waren vier jonge pestkoppen.
Groep 4 was al een klein clubje, maar dunde verder uit door het systematische gepest van vier jongens, schrijft het AD. Het viertal duwde, schopte en sloeg klasgenootjes dat het een lieve lust was. En leerling kreeg zelfs bijna een potlood door zijn hand gedrukt.

De schoolleiding wordt verweten veel te passief te hebben opgetreden tegen het wangedrag. Een op de vijf ouders greep dit aan om hun kinderen van school te halen. De school heeft inmiddels een nieuwe directeur aangetrokken en zal met de ouders van alle leerlingen om de tafel gaan zitten om een oplossing te vinden voor de problemen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeSwinxs picoboard en picocrickets te leen
VolgendeMbo er vreest voor baan
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter