Leerling gepakt op schoolreisje met drugs

HEERLEN - Een 18-jarige scholier is tijdens een schoolreisje in Duitsland betrapt op het bezit van drugs nadat de bus door speurhonden van de Duitse politie werd doorzocht, zo meldt de Telegraaf.
De leerling is door de leiding van het Bernardinuscollege in Heerlen per direct geschorst. De jaarlijkse schoolreis van het Heerlense college verliep hierdoor anders dan voorgaande jaren. Op weg naar de wintersportbestemming stapten bij een tankstation plotseling agenten van de Duitse politie de bus in voor een grootscheepse controle.

De onaangekondigde inspectie leidde tot paniek onder de scholieren en hun begeleiders. Een betrouwbare bron wist te melden dat iedereen gefouilleerd werd en alle bagage uit de bus moest worden gehaald. Speurhonden troffen uiteindelijk drugs aan bij een van de Limburgse tieners.

De scholier hoeft voorlopig zijn gezicht niet op school te tonen, vertelt rector Henssen. ,,Dit gedrag tolereren wij als school absoluut niet. Zie dit als een aanzet tot verwijdering. Verder kan deze jongen nog een straf vanuit Duitsland tegemoet zien."

Nationale Onderwijsgids

VorigeMbo er vreest voor baan
VolgendeSeminar Innovatie door Inspiratie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter