De zeventienjarige leerling van het Sint Maartenscollege in Maastricht die eerder deze maand een dreigtweet verstuurde, zal zijn opleiding vervolgen aan een andere school. Dat meldt dagblad de Limburger.

De jongen had via twitter gedreigd een bloedbad op het Sint Maartenscollege aan te willen richten. Binnenkort zal hij nog voor de rechter moeten verschijnen om zich voor zijn dreigement te verantwoorden.

De jongen is niet van school gestuurd, zo benadrukt directeur Cleo Rijgersberg in de Limburgse krant, maar er is na overleg tussen leerling, ouders en school besloten dat hij beter zijn opleiding elders kan vervolgen. Eerst werd nagegaan of de leerling berhaupt op een andere school terecht kon.

Twee dagen voor zijn dreigtweet zorgde een andere leerling ook voor consternatie op het Sint Maartenscollege, door met een airsoftpistool in zijn rugzak het schoolgebouw te betreden. Ook voor deze zestienjarige leerling wordt nu een andere school gezocht.

Nationale Onderwijsgids

VorigeCDA wil doordecentralisatie huisvesting
VolgendeDe 21st century skills
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter